معرفی کفپوش های بتن پولیشی و انواع کفپوش های بتنی صنعتی رایج در کشور

استفاده از بتن به دلیل قیمت تمام شده مناسب، سرعت اجرای بالا ، دوام و عمر بالا ، داشتن ویژگی های از قبیل تحمل فشار بالا ، مقاومت نسبی در برابر حرارت ، مواد شیمیایی و حلال ها ،UV و بسیاری مزایای دیگر برای کف های صنعتی مانند کف سوله ها ، انبار ها ، خط تولید کارخانجات ، پارکینگ ها ، تعمیرگاه ها و کارگاه های بزرگ بسیار رایج می باشد. در اینجا قبل از معرفی کفپوش های بتن پولیشی سه نوع از کفپوش های بتنی رایج در کشور معرفی می شوند. این سه نوع کفپوش بتنی رایج ترین کفپوش جهت اجرای کف در محیط های صنعتی و نیمه صنعتی می باشند. برای استعلام قیمت نانو آبگریز کننده نمای ساختمان با ما تماس بگیرید.

1- کف پوش های بتنی معمولی

2- کفپوش های  بتن سخت پودری و ملاتی

3- کفپوش های موزاییکی

1- کفپوش بتنی معمولی:

همانطور که قبلا نیز بیان شد بتن شامل سه جزء اصلی شامل 1- سیمان 2- سنگدانه و 3- آب می باشد. در بتن های معمولی ( خصوصا قدیمی ) اغلب بتن را فقط با مخلوط کردن همین سه جزء تولید می کنند و از افزودنی هایی که کمک به کاهش مصرف آب می کنند و یا بدون مصرف سیمان زیاد مقاومت بتن را بالا می برند کمتر استفاده می شود. به همین دلیل این نوع کفپوش های بتنی دارای معایب زیادی بوده و برای اینکه بتوان از آنها به عنوان یک کفپوش نهایی استفاده کرد باید تغییراتی بر روی این نوع سطوح ایجاد کرد.

نقایص کفپوش بتنی معمولی:

1-  نفوذ پذیر بودن

2-  مقاومت سایشی پایین

3-  ایجاد گرد و غبار و شوره

4-  عدم درخشندگی و زیبایی سطح

5- تمیز شوندگی سخت

6- عدم زیبایی

2- کفپوش های بتن سخت

با تغییر در فرمولاسیون بتن و استفاده از برخی افزودنی ها می توان از میزان مصرف آب کاست و در نتیجه منافذ و کاپیلارها موجود در بتن را کم کرد و تراکم بافت بتن را بالا برد و همچنین بدون بالابردن مقدار سیمان مقاومت بتن را افزایش داد. این نوع سطوح بتنی به دلیل داشتن منافذ کمتر و همچنین بافت متراکم تر دارای مزایایی نسبت به سطوح بتنی معمولی می باشند.

در بسیاری از موارد جهت بهبود خواص سطحی بتن و کاهش هزینه در هنگام بتن ریزی فقط لایه روی سطح بتن را اصلاح می کنند. این نوع کف پوش ها به دو صورت زیر انجام می شوند.

2-1- کفپوش بتن سخت پودری (خشکه پاش):

پودر مورد استفاده به صورت میکرونیزه بوده و اغلب با دانه بندی کمتر از یک میلی متر که از سیمان و کانی های بسیار سخت مانند سيليسيم کاربيد، مس باره، بازالت، سيليس وكراندوم ساخته شده و به صورت یک روکش مقاوم و همزمان با عملیات بتن ریزی، اجرا می شود. این پودر می تواند رنگی نیز باشد و در آن پیگمنت رنگی وجود داشته باشد.

در این روش همزمان هنگام بتن ریزی به صورت دستی قبل از سفت شدن بتن زیرین روی بتن تازه پاشیده می شود. پس از تسطیح بتن سخت با شمشه و ماله دستی قبل از سخت شدن ملات از ماله پروانه برای پرداخت آن استفاده می گردد. ماله پروانه به دو صورت سینی و ماله مورد استفاده قرار می گیرد.

2-2- کفپوش بتن سخت ملاتی :

یک لایه سخت در قالب کفپوش صنعتی است که از ترکیب سنگدانه های بسیار سخت و سرباره کوره های فلزی و سیمان عیار بالا ساخته شده و به عنوان لایه آخر و به صورت ملات روی بتن تازه مسلح اجرا می شود.

این نوع کفپوش نیز بر روی بتن تازه بعد از گیرش اولیه و قبل از گیرش نهایی بین سه تا چهار ساعت بعد از اجرای بتن اولیه و تا زمانی که هنوز بتن نم دارد اجرا می شود. پس از تسطیح بتن سخت با شمشه و ماله دستی قبل از سخت شدن ملات از ماله پروانه برای پرداخت آن استفاده می گردد.

این نوع کفپوش بر اساس میزان تردد در واحد مربوطه، در سه ضخامت مختلف اجرا می شود. هرقدر تردد بیشتر باشد و ماشین آلات و محصولات و خودروهای سنگین تری در واحد وجود داشته باشد، ضخامت لایه رویه اجرا شده بیشتر می شود.

اغلب بیشترین ضخامت استفاده شده 2 سانتی متر (سنگین) است و سپس ضخامت های 5/1 سانتی متر (نیمه سنگین) و یک سانتی متر (سبک) قرار دارند.

مزایای کفپوش های بتن سخت

مقاومت بالا در برابر فشار و سایش

نفوذپذیری بسیار کم

نظافت راحت تر

قابلیت ساب پذیری

معایب کفپوش های بتن سخت

حتما باید بر روی بتن تازه اجرا شود

وجود محدودیت در بازه زمانی اجرا

عدم بازتاب پذیری نور

البته در اینجا لازم به ذکر هست که کف های بتنی برای داشتن مقاومت خمشی و کششی بالا نیازمند داشتن یک شبکه فلزی یکنواخت و یکپارچه (مسلح بودن) می باشند. چون کفپوش های بتن سخت فوق بیشتر بر روی خواص سطحی مانند سایش و نفوذ ناپذیری و … اثر گذار می باشند.

3- کفپوش های موزاییکی:

موزاییک کف پوشی است متراکم و در حقیقت نوعی بتن است که تراکم خود را یا از طریق فشار پرسی و یا از طریق لرزش به دست می‌آورد و از ماسه ، سیمان ، سنگدانه و پودر سنگ ساخته می‌شود. این نوع کفپوش ها در انواع طرح ها و رنگ ها و ابعاد مختلف تولید و استفاده می شوند. اما اصولا برای کف سوله های صنعتی از نوع ساده و دارای رویه صاف آنها استفاده می شود.

برخی از مزایای کف های موزاییکی

تمیز شوندگی آسان

نفوذ پذیری نسبتا کم

مقاومت سایشی خوب

برخی از معایب کف های موزاییکی

امکان شکستن در اثر ضربه

زمان بری نسبتا زیاد هنگام اجرا

تحمل پایین در برابر بار ترافیکی سنگین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up
تماس مستقیم